Serviciul de telefonie mobilă 3G al RCS & RDS, lansat iniţial în Oradea şi disponibil şi pentru abonaţii la serviciile de cablu, internet şi telefonie fixă din alte şapte oraşe, va cuprinde în viitor şi servicii de internet, date si apeluri video specifice tehnologiei 3G, a anunţat joi compania.
Serviciul de telefonie mobilă 3G al operatorului este disponinbil pentru abonaţii din Oradea, Timişoara, Craiova, Iaşi, Piteşti, Târgu Mureş, Bacău şi Bucureşti. Serviciul a fost lansat mai întâi în Oradea în octombrie, iar din noiembrie este disponibil şi în celelalte oraşe enumerate.

Serviciul DigiMobil 3G se adresează în primă fază abonaţilor RCS & RDS, care utilizează unul din pachetele de servicii televiziune prin cablu şi telefonie, acces internet şi telefonie şi abonaţilor la serviciul de telefonie fixă RDS.Tel. Noul serviciu de telefonie mobilă oferă clienţilor posibilitatea să vorbească la telefonul mobil la tarife de telefonie fixă.

"DigiMobil este primul serviciu de telefonie mobilă fără abonament, care oferă abonaţilor mobilitatea şi confortul de care aceştia au nevoie, beneficiind în acelaşi timp de tarife speciale, ca şi cele oferite prin serviciul de telefonie fixă RDS.Tel", a declarat în comunicat directorul general RCS & RDS, Alexandru Oprea.

Serviciul pune la dispoziţia utilizatorilor un telefon mobil gratuit, oferit in custodie pe toată durata contractului, cartelă SIM preactivată, până la 1.200 de minute lunare gratuite şi tarife identice cu cele pentru serviciul de telefonie fixă. Tarifele sunt de un eurocent pe minut pentru convorbirile în reţea, doi eurocenţi pe minut pentru convorbirile în alte reţele fixe şi opt eurocenţi pentru convorbirile în reţelele Vodafone, Orange şi Zapp. Pentru reţeaua Cosmote, tariful este de 10 cenţi pe minut.

Minutele incluse în abonamentele lunare pot fi folosite de către client atât de pe telefonul fix, cât şi de pe cel mobil, fără a plăti un abonament suplimentar.

Compania are în prezent peste un milion de clienţi la telefonia fixă, 500.000 de abonaţi la internet, peste 1,2 milioane de clienţi la serviciile de televiziune prin cablu şi peste 600.000 la serviciile de televiziune prin satelit în România.